Читај ми!

Rusija: Haradinajeva izjava je nedopustiva politička ucena

Propaganda velikoalbanske ideologije je politička ucena i pretnja teritorijalnom integritetu balkanskih država, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, komentarišući izjavu bivšeg premijera vlade u Prištini Ramuša Haradinaja o tome da će inicirati "referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije".

U saopštenju se navodi da je ovo još jedna u nizu provokacija podstaknutih velikoalbanskom ideologijom, koja je u poslednje vreme počela sve intenzivnije da se širi u regionu i predstavlja direktnu pretnju teritorijalnom integritetu balkanskih država.

"Politička ucena je nedopustiva. Upravo to je termin za Haradinajevu izjavu i njegove pozive na proizvoljno prekrajanje granica na Balkanu", kaže se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova .

Ministarstvo žali što nije bilo jasne reakcije na ovu provokaciju od strane Evropske unije, koja ima mandat posrednika u dijalogu Beograda i Prištine.

"Moramo da podsetimo sve da se stabilno i trajno rešenje za Kosovo može proizvesti isključivo za pregovaračkim stolom pod uslovom strogog poštovanja međunarodnih pravnih pravila i uz oslanjanje na rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Iz Evropske komisije su juče, povodom izjave Haradinaja, poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednosti.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво