Čitaj mi!

Vučić čestitao Bajdenu: Za jačanje saradnje

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu.

"Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na odgovornu dužnost predsednika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspeha, na dobrobit Vaše zemlje i svih njenih građana", navodi se u čestitki, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. 

Istakao je da duboko veruje da će Bajden dužnost obavljati sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje, kaže, njegovu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo.

"Nema ništa časnije od služenja domovini, ne posustajući pred velikim izazovima, kakve nose neizvesna vremena sa kojima je svet sada nevoljno suočen", naglašava Vučić. 

U čestitki, predsednik podseća da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD.

"U prethodnom periodu smo obeležili važne jubileje iz zajedničke istorije, sećajući se svetlih primera našeg savezništva na strani istine i pravde. Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumevanja i neslaganja. Uveren sam da ćemo, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrednosti, u Vama imati partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

Zato mi dozvolite da Vam uputim poziv da, sada kao predsednik SAD, posetite Srbiju, sa nadom da Vam je prethodni boravak 2016. godine ostao u lepom sećanju i da je želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">