Читај ми!

Finansiranje javnih servisa – šta predlažu poslanici

Poslanici su na novoj sednici razmatrali izmene Zakona o medijskim servisima. Dopunom Zakona predviđeno je delimično finansiranje iz budžeta Radio-televizije Vojvodine. U objedinjenoj raspravi govorili su i o međunarodnim sporazumima i ugovorima.

Rad i program nijedne televizije u Srbiji nije idealan, tako nije idealan ni program Javnog medijskog servisa, izjavila je resorna ministarka Maja Gojković tokom obrazlaganja dopune Zakona o javnim medijskim servisima.

"Imajući u vidu da RTS ubira taksu na čitavoj teritoriji Srbije, utvrdili smo da će dodatni prihod, uvećanje takse za RTS, biti sasvim dovoljan za obavljanje osnovne delatnosti", smatra Gojkovićeva.

Što se tiče RTV, dodala je Gojkovićeva, u budžetu su planirana dodatna sredstva od 900 miliona dinara.

Poslanici su različito govorili o finansiranju javnih medijskih servisa.

Života Starčević iz Jedinstvene Srbije je ukazao da je Javni servis javno dobro i da se prema njemu tako treba i odnositi.

Đorđe Milićević iz SPS-a je rekao da javni medijski servisi svoju ulogu obezbeđuju adekvatnom organizacijom, u skladu sa zakonom i odgovornim korišćenjem nacionalnim frekvencijama.

Veroljub Arsić iz SNS-a je istakao da se, kada je donošen zakon o budžetu, obradovao kada je video da na rashodnoj strani nema sredstava predviđenih za rad javnog servisa.

Polemika Glišića i Gojkovićeve 

Samostalni opozicioni poslanik Vladan Glišić u kratkoj polemici sa ministarkom Gojković najavljuje da neće podržati dopune zakona.

"Potrudiću se malo da narušim ovu idilu između poslanika i ministara u ovih mojih pet minuta opozicionih, pa ću reći da neću glasati za zakon o javnim medijskim servisima", rekao je Glišić.

Gojkovićeva mu je odgovorila da je on poslanik sa liste SPAS-a Aleksandra Šapića. "Pet minuta ste osvojili tako što ste se izdvojili nakon izbora i posali samostalni poslanik", podsetila je Gojkovićeva.

Na dnevnom redu sednice je i Ugovor o zajmu za izradnju auto-puta E-80, Niš-Merdare, deonica Niš-Pločnik Evropske banke za obnovu i razvoj i Republike Srbije.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара