Читај ми!

Hoti će poštovati odluku o raspuštanju vlade

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da će poštovati odluku ustavnog suda o raspuštanju njegove vlade, pozivajući parlamentarne stranke da pre novih izbora izglasaju budžet za narednu godinu.

Na konferenciji za novinare u Prištini, Hoti je izjavio da je odluka Ustavnog suda saopštena javnosti, u potpunosti je prihvata i poštovaće je bez ikakve diskusije.

"O ovoj odluci ustavnog suda neću davati izjave. Drago mi je da je to ustav razjasnio. Vlada ostaje na funkciji do izbora nove vlade. Nastavićemo s radom. Ustavna je obaveza poštovanja procedura za raspisivanje izbora", rekao je Hoti.

Najavio je da će njegova vlada ispuniti svoje obaveze, naročito oko upravljanja situacijom sa pandemijom.

Hoti je takođe pozvao da skupština ne bude raspuštena bez glasanja o budžetu za 2021. godinu.

"Pred nama je važan posao i budžet. Pozivam da se skupština ne raspusti bez glasanja o budžetu za 2021. Deo budžeta zasnovan je na nekoliko međunarodnih sporazuma. Od skupštine tražim da odobri budžet i ove međunarodne sporazume. Nastavićemo da radimo po planu, kao aktuelna vlada", kazao je Hoti.

Dodao je da će u Demokratskom savezu tek biti konsultacija kako bi se došlo do imena kandidata za predsednika i premijera.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво