Читај ми!

Sastanak Vučića sa kolegijumima ministra odbrane i načelnika Generalštaba

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sastanku Kolegijuma ministra odbrane i proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije, na kome je razmatrano opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu.

Sastanku u Generalštabu Vojske Srbije prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

"Važni razgovori u Generalštabu naše vojske. Snažna armija je garant mira, ali i opstanka naše države i naroda", poručio je predsednik Vučić nakon današnjeg sastanka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku su razmatrani rezultati u opremanju Vojske u prethodne dve godine, aktivnosti koje se sada preuzimaju i aktuelni procesi opremanja i iskazane su potrebe Vojske Srbije za novim naoružanjem i vojnom opremom čijom nabavkom će se osigurati dalje jačanje Vojske Srbije.

Zaključeno je da je nabavkom savremenog naoružanja učinjen značajan iskorak u jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti i istaknuto je opredeljenje da se nastavi sa ubrzanim opremanjem i modernizacijom. 

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије