Читај ми!

Vučić sa Lavrovom: Srbija želi sama da čuva svoju slobodu

Predsednik Srbije i šef ruske diplomatije sastali su se u Vili "Mir". Predsednik Vučić i Sergej Lavrov su prisustvovali paljenju večne vatre i položili vence na Spomen-groblje oslobodilaca Beograda i nakon toga obišli hram Svetog Save. Sergej Lavrov se u Beogradu sastao i sa ministrom spoljnih poslova Srbije, Nikolom Selakovićem.

Sergej Lavrov je u Beograd sleteo oko 12.40, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

Aleksandar Vučić i Sergej Lavrov obišli su izložbu koja je posvećena Drugom svetskom ratu, nakon čega su prisustvovati ceremoniji paljenja večne vatre na Spomen-groblju oslovodilaca Beograda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dug prema poginulim junacima veliki "onoliko koliko je velika naša sloboda".

Istakao je da su ruski i srpski narod bili na istoj strani prava, pravde i slobode.

"Zato nam je danas zadatak da se borimo protiv prekrajanja istorije", naveo je Vučić.

Sergej Lavrov je, obraćajući se prisutnima, rekao da je za njega velika čast da učestvuje na ceremoniji paljenja večne vatre. Preneo je svima pozdrave predsednika Rusije Vladimira Putina.

Kako je rekao, pre 70 godina je slomljen nacizam, a sovjetski vojnici su se junački borili rame uz rame sa vojnicima NOVJ.

Podsetio je na "bratstvo po oružju" koje je pomoglo da se odbrane vrednosti mira, života i pravednosti.

Pomoćnik predsednika Rusije Vladimir Medinski rekao je da da su srpske patriote pomagale Crvenoj armiji u odbrani otadžbine.

Predsednik Vučić i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetili su Hram Svetog Save na Vračaru, gde su položili cveće na grob nedavno preminulog patrijarha srpskog Irineja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu završetak radova na mozaiku u Hramu Svetog Savet Save i istakao da je saradnja srpskih i ruskih majstora na tom poduhvatu simbol bratskog prijateljstva i duhovne bliskosti dva naroda.

Vučić je, nakon posete Hramu Svetog Save na Vračaru preneo je novinarima da je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, bio iznenađen lepotom mozaika, koji se prostire na 15.000 kvadratnih metara, ali i kriptom u hramu u kojoj je sada prvi put bio.

Zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu na svoj pomoći koju je Rusija pružila u izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Rusije posetu Srbiji nastavio je sastankom sa srpskim kolegom Nikolom Selakovićem u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković zahvalio je Rusiji i ruskom ministru inostranih poslova Sergeju Lavrovu na principijelnom stavu o pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na tome što u međunarodnoj političkoj arena uvek dižu glas kako bi sačuvali interese Srbije.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво