Čitaj mi!

Vučić: O'Brajan razume poziciju Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O'Brajanom o bilateralnim odnosima Srbije i SAD, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić i visoki američki zvaničnik O'Brajan konstatovali su da su odnosi dveju zemalja u usponu, ali da ima još mnogo mogućnosti da se oni unaprede do višeg nivoa, posebno u oblasti ekonomije, navedeno je u saopštenju predsednikove službe za saradnju s medijima. 

Predsednik Vučić je zahvalio savetniku O'Brajanu na ličnom angažovanju u jačanju srpsko-američkih veza, istakavši da je otvaranje regionalne kancelarije američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj u Beogradu snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije, ali i Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je istakao da je, tokom sastanaka u Beloj kući, shvatio da savetnik O'Brajan razume poziciju Srbije i da je uvek bio spreman da čuje zahteve i probleme srpske delegacije.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija poštovati dogovor iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji i da se nada da će taj sporazum doprineti miru i stabilnosti u regionu.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD pozdravio je doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region, privlačan za američke i druge strane investicije, koje bi doprinele njegovom društvenom i ekonomskom razvoju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">