Čitaj mi!

Vulin: Svaka potreba Republike Srpske je i potreba Srbije

Neprekidna i kontinuirana pomoć, materijalna pomoć od strane Vlade Srbije Republici Srpskoj je dokaz da naši odnosi nisu isprazne priče, već su odnosi u kojima se konkretno pomaže narodu Srpske da živi bolje, da prepozna svoju Srbiju i da oseti da je Srbija tu, istakao je ministar Aleksandar Vulin posle razgovora sa srpskim članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom u Banjaluci.

Aleksandar Vulin je rekao da je "svaka potreba Srpske i potreba Srbije", navodi se u saopštenju MUP-a.

Vulin je ponovio da je imao zadovoljstvo da, kao što su se dogovorili predsednici Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, svoju prvu spoljnopolitičku posetu učini upravo Republici Srpskoj.

"Svaki ministar u Vladi Republike Srbije, kao svoju prvu posetu uvek mora, želi i treba da ima u našoj Banja Luci", istakao je ministar.

Dodao je da je predsednik Vučić uložio ne mali uticaj da se na međunarodnom planu, a i unutar naših odnosa Srpska bolje razume, bolje prihvati i poštuje volja srpskog naroda i sa ove strane Drine. 

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je neprekidna i kontinuirana pomoć Vlade Srbije dokaz da Srbija vodi računa o svim građanima Republike Srpske, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Veoma sam zahvalan na tome i Vladi Srbije i predsedniku Vučiću. Pre nekoliko dana Srbija je prosledila Srpskoj 20 miliona evra pomoći, i to u vreme korone. To je jasan znak da Srbija stoji uz Republiku Srpsku te da takođe pomaže rad na regionalnoj stabilnosti".

Dodik je naglasio i da je posebno važno što policije Srbije i Srpske usko sarađuju.

Ministar Vulin je rekao da je predsednik Vučić uložio ne mali uticaj da se na međunarodnom planu, a i unutar naših odnosa Srpska bolje razume, bolje prihvati i poštuje volja srpskog naroda i sa ove strane Drine. 

Ministar želi da se zahvali srpskom članu Predsedništva na godinama uporne borbe za srpske nacionalne interese, za jačanje svesti o potrebi zajedništva koje ne ugrožava nikoga, a prirodna je potreba srpskog naroda.

Vulin je na sastanku srpskog člana Predsedništva informisao o temama o kojima je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske, o budućoj saradnji, organizaciji zajedničkih vežbi, zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, migratorne krize.

"Imao sam zadovoljstvo da ga obavestim o svemu onom što na dnevnom nivou rade naše policije i da ga uverim da ćemo uraditi sve da građani Srbije i Srpske budu sigurni, mirni i bezbedni. To je naš zadatak i naša misija", rekao je ministar Vulin.

Dodik je naglasio i da je posebno važno što policije Srbije i Srpske usko sarađuju.

Ministar Vulin sastao se u Banjaluci i sa kolegom iz Republike Srpske Draganom Lukačem.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">