Читај ми!

Poslanička pitanja o napadima na Vučića i njegovu porodicu

Skupština Srbije nastavila je rad postavljanjem poslaničkih pitanja o napadima na Vučića i njegovu porodicu.

Poslanik Srpske napredne stanke Milenko Jovanov i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije postavili su danas pitanja nadležnim organima povodom, kako su naveli, napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Jovanov je rekao da ne može da se saglasi sa Milićevićem da je reč samo o kampanji isfrustriranih ljudi, navodeći da to najbolje pokazuje koliko su se svi navikli na takvu kampanju i koliko nikom nije stalo šta ko govori o porodici predsednika.

Jovanov je kazao da je zamolio šefa poslanika SNS Aleksandra Martinovića da danas postavi pitanje, jer je, kaže, pre pet dana plaćeni ubica Čaba Der izjavio mađarskim istražnim organima da je od dva kriminalna klana dobio ponudu da izvrši atentat na Aleksandra Vučića.

Vest je, kaže Jovanov, prošla "ispod radara" i bez komenata, te dodao da nema političkog ubistva bez političke pozadine.

Jovanov je podsetio i na naslovnu stranu jednog nedeljnika na kojoj je snajper bio uperen u glavu predsednika Vučića.

Navodeći da je Vučić "stao na žulj" kriminalcima kada im je objavio rat, Jovanov je kazao da takvi kriminalci traže političku podršku i dodao da im se neki ljudi sami nude, kao i da se stvara atmosfera da malo ko reaguje ako bi se desilo nešto tako.

Jovanov je, aludirajući na obraćanje Dragana Markovića Plame, kazao da se u skupštini u prethodnih nekoliko dana govorilo o ceni junadi i o tome gde je sve gostovao doktor Predrag Kon, a da niko nije pomenuo čoveka kome je nuđen novac da ubije Vučića.

Milićević je rekao da je predsednik Vučić za njega i njegovu porodicu u veoma teškom periodu bio podrška, jer zna da je, kako kaže, porodica sve za raliku od onih koji se opredeljuju za mržnju.

"Danas, pre svega kao čovek, ne mogu da ostanem nem i da samo posmatram sve kvazi političare na šta su sve spremni zarad političkih poena i da bi politički profitirali", rekao je Milićević i dodao da se nastavlja brutalna kampanja protiv Vučića i njegove porodice.

On je dodao da je reč o saborcima "kvazi političkog lidera Dragana Đilasa", a među njima Srđan Nogo koji je za političku javnost prestao da postoji.

"Nastavlja se sa monstruoznim napadima na predsednika i njegovu decu", podvukao je Milićević i ocenio da to nije političko ponašanje.

Milićević je rekao da nije slučajnost što se sve dešava u trenutku kada Vučić objavljuje rat mafiji.

Poslanik Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka Šaip Kamberi pitao je MUP koliko je građana pasivizirano u opštini Medveđa, primetivši da su pre 2018.godine Albanci imali osam odborničkih mandata, a posle toga tri.

On smatra da je reč o brisanju iz evidencije, što je, kaže, nedemokratski i antiustavni proces.

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво