Читај ми!

Objavljen snimak pokušaja paljenja srpske zastave u centru Gračanice

Objavljen je snimak na kojem se vidi kako su nepoznate osobe sinoć zapalile vatru ispod jarbola sa zastavom Srbije u centru Gračanice, pored spomenika Milošu Obiliću. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je da je snimak predat policiji, pozivajući je da pronađe odgovorne za poslednje incidente.

Očevici događaja preneli su sinoć RTS-u da su nepoznati muškarci zaustavili automobil kod platoa na kojem je spomenik, posuli benzin oko jarbola i zapalili vatru.

Intervencijom prisutnih vatra je ugašena i nije zahvatila zastavu, a izgrednici su pobegli sa lica mesta.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je da je video-snimak predat policiji, pozivajući je da pronađe odgovorne za poslednje incidente u Gračanici.

"Odmah nakon što je postavljen bilbord OVK u Kišnici upozoravali smo da to može da bude okidač za nemile događaje. Sinoć smo imali pokušaj paljenja zastave. Stupio smo u kontakt sa očevicima, nakon čega smo pozvali policiju koja je izvršila uviđaj. Očekujemo da se odgovorni pronađu. Da li su ovi slučajevi povezani, to ćemo videti. Očekujem od policije da nam saopšti dokle je stigla sa istragom, i da konačno saznamo da li smo bezbedni ili nismo", rekao je Popović.

Popović je od međunarodne zajednice, policije, ambasada, Kfora zatražio da svojim kredibilitetom i autoritetom upozore sve koji pokušavaju da naruše mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji da to ne smeju da rade, i da policija i Kfor moraju da povećaju svoje prisustvo. 

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković pozvao je da se pojača međunarodno bezbednosno prisustvo u srpskim sredinama.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи