Читај ми!

Srpska lista: Prištini i dalje prioritet postavljanje barijera Srbima

Srpska lista osudila je odluku prištinske vlasti da zabrani rukometašima iz Kuršumlije da uđu na Kosovo i Metohiju i odigraju utakmicu sa ekipom Mokre Gore.

U saopštenju dostavljenom medijima, Srpska lista navodi da je Prištini, i u vreme kada se ceo svet bori protiv kovida, prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućavaju normalan život.

"Dok se čitav svet bori sa pandemijom i posledicama koje ona ima po zdravstveni, finansijski, privredni sektor i celokupni život građana nekima u Prištini je ipak prioritet da se Srbima postavljaju barijere i onemogućava odvijanje normalnog života", navodi Srpska lista.

Ističu da je zbog toga apsolutno neprihvatljiva odluka da se srpskoj omladini onemogućava da sa svojim vršnjacima igraju sportske mečeve i međusobno se takmiče.

"Jedan sportski meč kvalifikovati kao ‘pretnju političkoj i unutrašnjoj bezbednosti’ je neviđena glupost na koju bi morali da reaguju međunarodni predstavnici na KiM, koji se izdaju za čuvare ljudskih prava u sloboda", ističe Srpska lista.

Ranije danas članovi Rukometnog kluba Kuršumlija vraćeni su sa administrativnog prelaza Merdare, gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Mokra Gora.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара