Читај ми!

Mustafa: Ako nema dogovora o predsedniku, idemo na izbore

Predsednik vladajućeg Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da je na Demokratskoj partiji Kosova da predloži kandidata za upražnjeno mesto predsednika privremenih prištinskih institucija, dodajući da ako ne bude dogovora političkih stranaka o toj funkciji, onda će na Kosmetu biti novih parlamentarnih izbora.

Mustafa je nakon serije sastanaka proteklih dana rekao da o mestu budućeg predsednika privremenih prištinskih institucija, nakon što je Hašim Tači podneo ostavku zbog podizanja optužnice, treba da odluči i Demokratski savez Kosova.

"Odluku treba da donese i DSK, ovo nije pojedinačna odluka. Ali još uvek nema odluke DPK-a da predloži kandidata", rekao je Mustafa a prenose prištinski mediji.

Preneo je da još nije bilo razgovora da se DPK na kraju pridruži kosovskoj vladi.

Nekoliko dana ranije Mustafa je objasnio da po hijerarhiji centralnih institucija u Prištini, mesto predsednika skupštine pripada najbrojnijoj parlamentarnoj partiji – Samoopredeljenju, mesto premijera drugoj po redu – Demokratskom savezu a mesto predsednika trećoj stranci  – Demokratskoj partiji Kosova, čiji je predsednik Kadri Veselji takođe optužen za ratne zločine i nalazi se u pritvoru u Specijalnmom sudu u Hagu.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво