Читај ми!

Selaković: Mir, stabilnost i ekonomski prosperitet primarni interesi Srbije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da su mir, stabilnost i ekonomski prosperitet primarni interes Srbije, kao i da trilateralna saradnja Beograda, Sarajeva i Ankare treba da se u većoj meri fokusira na zajedničke interese u polju ekonomije i infrastrukture.

Ekonomski aspekt trilateralne saradnje ima značajne potencijale, i zato je važno intenziviranje rada Trilateralnog trgovinskog komiteta, kao i organizovanja trilateralnih poslovnih foruma, rekao je Selaković na marginama neformalnog sastanka ministara inostranih poslova učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi u Antaliji u razgovoru sa kolegama iz Turske i BiH Melvetom Čavušogluom i Biserom Turković.

Na trilateralnom sastanku je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, konstatovano da su Srbija, Turska i BiH ekonomski veoma tesno povezane, što stvara prostor za investicije, ali i bolje infrastrukturno povezivanje.

Selaković je ocenio da razvoj infrastrukture jedan od najvidljivijih i najboljih efekata saradnje, a kao najvažnije projekte od zajedničkog interesa i primere dobre saradnje izdvojio je brzu saobraćajnicu - auto-put Beograd-Sarajevo-Beograd, kao i strateški važan međunarodni projekat "Turski tok".

Šef srpske diplomatije smatra da je trilateralni mehanizam saradnje Srbije, Turske i BiH važan za jačanje stabilnosti, bezbednosti i razvoja u regionu, da daje rezultate, i da očekuje aktivan pristup pristup sve tri strane procesu uz iskrenu opredeljnost za saradnju i jačanje međusobnog poverenja.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара