Читај ми!

Saučešća srpskih zvaničnika austrijskim kolegama

Povodom sinoćnog terorističkog napada u Beču, u kojem je ubijeno pet osoba, a najmanje 22 ranjeno, srpski zvaničnici su uputili saučešće austrijskom narodu i osudili napad. Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu i građanima Austrije. Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je da je terorizam jedan od gorućih međunarodnih izazova, i da je zbog toga nužno boriti se zajedničkim snagama protiv tog zla.

Ana Brnabić je poručila da je šokirana sinoćnim napadima u Beču.

"Teroristički zločin ostavio nas je sve bez reči i najoštrije ga osuđujemo. Delimo patnju u ovom teškom trenutku sa građanima Austrije i izražavamo punu solidarnost i iskrenu posvećenost odbrani mira i prava na život od radikalnog ekstremizma i bezumlja", poručila je Brnabićeva u telegramu saučešća.

 U ime Vlade i građana Republike Srbije, izrazila je saučešće porodicama nastradalih, uz nadu da će se povređeni što pre oporaviti.

Selaković: Terorizam jedan od gorućih međunarodnih izazova

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković uputio je podršku Republici Austriji, istakavši važnost solidarnosti u suočavanju sa zajedničkim izazovima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Terorizam je, prema rečima Selakovića, jedan od gorućih međunarodnih izazova, zbog čega je nužno boriti se zajedničkim snagama protiv tog zla.

Ministar je poručio da Republika Srbija u ovim danima teških iskušenja čvrsto stoji uz Republiku Austriju, izrazivši nadu da će počinioci i organizatori ovog gnusnog terorističkog čina biti privedeni pravdi.

Vulin uputio telegram saučešća austrijskom kolegi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća austrijskom saveznom ministru unutrašnjih poslova Karlu Nehameru povodom žrtava terorističkih napada u Beču.

"U ime Ministarstva unutrašnjih poslova i lično ime, dozvolite mi da Vama i porodicama nastradalih uputim iskreno saučešće povodom tragičnog terorističkog napada u Beču, koji najoštrije osuđujemo", navedeno je u telegramu.

Vulin je istakao da samo udruženim snagama i odlučnim delovanjem možemo da se suprotstavimo terorizmu i doprinesemo postizanju globalnog mira i bezbednosti.

"U ovom teškom trenutku upućujemo reći podrške i solidarnosti austrijskoj policiji, pred kojom stoji težak zadatak da ponovo uspostavi mir i stabilnost u zemlji", naveo je Vulin.

"Uveravam Vas da će Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova uvek imati pouzdanog partnera u MUP-u Srbije i da će moći da računa na našu iskrenu podršku i pomoć.

Uvaženi kolega, želim Vam da ostanete jaki i istrajni u toj borbi, a povređenim građanima brz oporavak", navodi se u telegramu.

Dačić uputio saučešće Sobotki i porodicama nastradalih

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je  saučešće predsedniku Nacionalnog veća Austrije Volfgangu Sobotki i porodicama nastradalih u terorističkom napadu u centru Beča.

Dačić je naveo da u ovom teškom trenutku želi da prenese izraze solidarnosti i podrške Republike Srbije u borbi protiv terorizma, kao globalne opasnosti koja ugrožava naše zajedničke vrednosti slobode, demokratije i ljudskih prava.

"Duboko nas je potresla vest o brutalnom terorističkom napada u u centru Beča, u kojem su stradali nedužni građani", naveo je Dačić u saučešću Sobotki, poslanicima Nacionalog veća Austrije, porodicama nastradalih i svim građanima Austrije.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије