Čitaj mi!

Paraćin u američkoj kampanji – Tramp se smeši sa bilborda u centru grada

Četiri dana pred predsedničke izbore u Sjedinjenim Državama, i u Paraćinu raste tenzija, hoće li kandidat koji im se diskretno smeška sa bilborda u centru grada osvojiti novi mandat u Beloj kući. Pre četiri godine Paraćinci su nekim čudom naslutili pobednika, hoće li biti u pravu i ove, još je neizvesno.

Za Alternativni parlament građana u Paraćinu dileme nema. Čuvenom replikom iz filma Kazablanka, "Sviraj to ponovo Sem", poželeli su Trampu pobedu u utorak i drugi predsednički mandat u Beloj kući.

Kažu da su u kontaktu sa našim ljudima u Americi i da će svi oni listom glasati za republikanskog kandidata. 

Smatraju da bi druga Trampova pobeda bila bolja opcija i za Srbiju.

"On je u prethodnom mandatu dokazao da nema nikakav animozitet prema Srbiji, s jedne strane, s druge kao predsednik najveće sile u svetu on nije poveo nijedan rat u svetu, iz NATO-a se  povlači i finansijski i vojno, što nama apslolutno odgovara", ističe predsednik Alternativnog parlamenta građana u Paraćinu Milan Ilić.

Paraćinci prolaze pored ogromnog Trampovog bilborda u centru grada, ali ih baš i ne zanima preterano politika preko Atlantika. Kažu da imaju dovoljno i domaćih problema.

"Šta će nam to? Mi smo Srbi, šta će nam to njihovo", kažu prolaznici.

Da podsetimo, sličan bilbord, ali sa porukom "Lav protiv zmije" osvanuo je u Paraćinu na istom mestu pre četiri godine.

Alternativni parlament među prvima je Trampu tada čestitao pobedu, uz ocenu da je Paraćin jedini grad u Srbiji koji se na neki način uključio u američku predsedničku kampanju.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">