Читај ми!

Selaković sa Čen Bo: Obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković primio je ambasadorku Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

Ambasadorka Čen je uputila srdačne čestitke ministru Selakoviću povodom stupanja na dužnost ministra spoljnih poslova Republike Srbije i izrazila uverenje da će i na novoj dužnosti, kao i do sada, novoimenovani šef srpske diplomatije nastaviti da pruža izuzetan doprinos daljem unapređenju ukupnih odnosa između Srbije i NR Kine.

"Uz srdačne pozdrave ministra spoljnih poslova Vang Jia, uručila je čestitku, koju je, povodom stupanja na novu dužnost, ministru Selakoviću uputio državni savetnik i ministar spoljnih poslova NR Kine Vang Ji, na čemu je ministar Selaković posebno zahvalio, podsećajući na otvoreni poziv za posetu kineskog ministra inostranih poslova Srbiji", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo povodom izvanrednih ukupnih odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Kine i spremnost za dalje obogaćivanje svestranog strateškog partnerstva.

Konstatovano je da je, uprkos pandemiji kovida-19, dodatno unapređena saradnja dve zemlje i očuvan kontinuitet političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Selaković je čestitao Kini na uspešnoj borbi protiv kovida-19 i ponovio zahvalnost na ukupnoj pomoći Vlade NR Kine, kineskih provincija i kompanija, a posebno ogromnoj pomoći kineskog naroda Srbiji.

Razmenjena su mišljenja o unapređenju ukupne saradnje, intenziviranjem političkog dijaloga i razmenom poseta na visokom i najvišem političkom nivou i ponovljena je uzajamna podrška u pitanjima od nacionalnog interesa za dve strane.

Dogovoreno je dalje intenziviranje saradnje u okviru inicijative "Pojas i put", kao i mehanizma saradnje Kina-CIEZ (17+1), kojima naša strana pridaje veliki značaj.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo uzlaznim trendom ekonomskih odnosa dve zemlje i ukazano na postojanje značajnih potencijala za njihovo dalje intenziviranje.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво