Čitaj mi!

Oproštajna sednica Vlade, Ana Brnabić zahvalila ministrima na radu

Premijerka Srbije Ana Brnabić, na oproštajnoj sednici Vlade, zahvalila je ministrima na zalaganju i radu tokom mandata.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je svim dosadšnjim članovima vlade na svemu što su zajednički uradili u mandatu.

"Hvala na energiji i poverenju svim ministrima. Iako mandat nije bio nimalo lak u svakom smislu, znam da je svako od vas u svom domenu i na svoj način, dao sve od sebe. Uverena sam da je u svakom segmentu privrednog, društvenog i ekonomskog života u Republici Srbiji, svaki građanin video neki rezultat svega onog što smo uradili od 2017. godine. Uspeli smo da radimo, pre svega, kao tim", izjavila je premijerka na oproštajnoj sednici.

Članovi Vlade usvojili su odluku da se nastavi realizacija projekta "Svet u Srbiji" u školskoj 2020/2021. godini.

Za realizaciju ovog projekta, koji predstavlja značajan doprinos međunarodnoj saradnji u oblasti obrazovanja, obezbeđeno je 262.750.000 dinara za 2021. godinu. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo je još 200 novih stipendija u okviru ovog projekta.

Na današnjoj sednici data je saglasnost za nastavak realizacije Projekta "Srbija za Srbe iz regiona" u školskoj 2020/2021. godini, u okviru kojeg je odobreno novih 80 stipendija srpskim zajednicama u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Albaniji i Mađarskoj. Za realizaciju ovog projekta u 2021. godini obezbeđeno je 73.900.000 dinara.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">