Čitaj mi!

Lavrov u čestitki Dačiću: Uspeli smo da postignemo mnogo

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je uručio čestitku ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova povodom stupanja na novu dužnost.

U čestitki se navodi da su Lavrov i Dačić tokom godina saradnje u svojstvu šefova spoljnopolitičkih resursa uspeli da postignu mnogo.

Ministar Lavrov je zahvalio na zajedničkom radu i izrazio očekivanja da će Dačić kao predsednik parlamenta iskoristiti bogata iskustva i znanja u cilju zaštite interesa i ugleda Srbije, kao i da će dati snažan doprinos jačanju parlamentarne saradnje Srbije i Rusije.

Ambasador Bocan-Harčenko takođe je čestitao Dačiću stupanje na novu dužnost i poželeo mu mnogo uspeha u obavljanju te odgovorne funkcije, saopšteno je iz Parlamenta.

Zahvalio je na odličnoj saradnji ostvarenoj tokom obavljanja prethodne funkcije i izrazio nadu da će ona biti nastavljena i na novoj dužnosti.

Tokom razgovora bilo je reči i o pripremnim aktivnostima povodom predstojeće posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">