Čitaj mi!

Petković sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom. Kako se navodi u saopštenju, Petković i Bratu su razmotrili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na probleme srpskog naroda u južnoj pokrajini.

U saopštenju se navodi da je na sastanku bilo reči o seriji incidenata u srpskim sredinama u proteklih mesec dana, a Petković je istakao da međunarodne organizacije i institucije na terenu imaju važan zadatak da stvore društvenu atmosferu u kojoj napadi na Srbe i druge nealbance neće biti tolerisani.

Dodaje se da je Petković ocenio da OEBS na Kosovu i Metohiji ima značajnu ulogu u uspostavljanju vladavine zakona i bezbednog okruženja za sve građane, i izrazio očekivanje da će nastaviti da deluje u skladu sa time.

Kako se ističe, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je Bratua informisao i o toku dijaloga Beograda i Prištine, konstatujući da je neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">