Čitaj mi!

Vučić održao sastanak sa Medvedevom putem video-linka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak putem video-linka sa zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevom.

Vučić je na svom zvaničnom Instagram profilu podelio fotografije sastanka koji je održan putem video-linka.

U dugom i prijateljskom razgovoru, Vučić i Medvedev potvrdili su veoma dobre odnose koje imaju Srbija i Rusija na svim poljima saradnje. 

Dvojica sagovornika razgovarali su o krizi izazvanoj pojavom koronavirusa, ali i načinima kako da dve zemlje u tome sarađuju.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Ruske Federacije Srbiji na početku velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv kovida 19.

Istovremeno, Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama. Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji. Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad koronavirusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma "ŠOS+" na temu "Privreda za ljude".

div id="adoceanrsvdcfhklggd">