Читај ми!

Američki stručnjaci u Prištini zbog Gazivoda

U Prištini boravi grupa eksperata iz SAD, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju Gazivode, potvrdio je premijer privremenih institucija u prištini Avdulah Hoti.

Hoti je rekao da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti.

Vest da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i tamošnja američka ambasada, koja je navela da je u ponedeljak stigla delegacija koju predvode predstavnici odseka Stejt departmenta za energetiku, provajderi za energiju i poslovni lideri, kako bi razgovarala o diversifikaciji energije.

"Diversifikacija kosovskih izvora energije – uključujući prelazak na održive alternative – ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima širom regiona i preko granica – može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo i Srbiju", objavila je ambasada na svom Fejsbuku.

Jedna tačka Vašingtonskog sporazuma odnosi se na pravo zajedničkog korišćenja akumulacije Gazivode, a i Beograd i Priština su se složili da će raditi zajedno sa odsekom Stejt departmenta za energetiku.

 

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара