Читај ми!

SNS Šabac: GIK poništio odluku o ponavljanju glasanja

Posle jučerašnjih ostavki predsednika i devet članova šabačke Gradske izborne komisije, koji su predstavljali listu Nebojše Zelenovića, Metlu, Priliku i Zelenu stranku, sinoć je u prisustvu 11 od 21 člana, nastavljen rad komisije i održana nova sednica, saopštava gradski odbor Srpske napredne stranke.

Gradska izborna komisija je prihvatila prigovor SNS-a i poništila odluku o ponavljanju glasanja i raspuštanju biračkog odbora na biračkom mestu Šipurske livade i odbila sve podnete prigovore na ponovljenom glasanju 3. oktobra.

Tom sednicom, kaže se u saopštenju gradskog odbora naprednjaka, završeno je odlučivanje po prigovorima koji su u nadležnosti GIK-a, ako ne bude žalbi Upravnom sudu, očekuje se da će u naredna dva-tri dana GIK Šapca proglasiti rezultate i dodeliti mandate odbornicima.

Na saopštenje naprednjaka reagovali su bivši članovi Gradske izborne  komisije, smatrajući nezakonitim sastav i većinu komisije, kao i donete odluke, posebno odluku da se ne ponavljaju izbori na jednom biračkom mestu.

Oglasio se i Nebojša Zelenović, smatrajući da su počinjena krivična dela, najavio nove prijave, a o svemu što se događa oko izbora u Šapcu konačnu reč, prema njegovom mišljenju, daće neki sud.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије