Читај ми!

Predsednik i devet članova šabačke Gradske izborne komisije podneli ostavke

Predsednik šabačke Gradske izborne komisije Budimir Palović i devet članova koji nisu podržavali stavove naprednjaka, podneli su ostavke. Potom su članovi izborne komisije iz SNS-a prekinuli sinoć započeti štrajk glađu.

Vrela politička jesen u Šapcu se nastavlja. Na pomolu četvrti izborni krug i četvrti mesec stranačkih prepucavanja, praćeni odlukama Upravnog suda, brojnim prigovorima, krivičnim prijavama i štrajkom glađu, koji su danas prekinuli članovi Gradske izborne komisije iz redova SNS-a.

Odluka o dopuni prigovora nakon ponovljenog glasanja na pet biračkih mesta i nova sednica koja je trebala da se održi za naprednjake je neprihvatljiva, jer prolongira izborni proces.

Za predsednika gradske izborne komisije, to je u skladu sa propisima i zakonom.

Budimir Pavlović, predsednik Gradske izborne komisije Šapca, navodi da se shodno članu 59 zakona o upravnom postupku nalaže u najkraćem roku, to je tri do četiri sata, da se ti nedostaci otklone i da se nakon toga zakaže sednica na kojoj se o svih šest prigovora odlučuje u jedinstvenoj raspravi.

Aleksandar Pajić, kandidat za gradonačelnika liste SNS rekao je da su građani došli da brane izbornu volju, koju su tri puta na ponovljenim izborima doneli, a to je da dvotrećinsku većinu ima Srpska napredna stranka.

Protest pristalica SNS-a ispred zgrade završen je pre ponoći, a nakon toga i predsednik GIK-a napustio je salu u kojoj su ostali članovi komisije iz redova naprednjaka, koji su štrajkovali glađu.

Svi nedostaci na prigovore danas su otklonjeni, a kada će biti održana nova sednica predsednik komisije ne zna, bezbednost rada je osnovni uslov.

Za i dalje aktuelnog gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, sve što se događalo su krivična dela, a ceo izborni proces narušavanje ustavnog poretka Srbije.

"Svakoj instituciji u ovom gradu ćemo dati priliku da radi svoj posao, svakoj instituciji u ovom gradu ćemo dati priliku da sprovodi zakon, nećemo kao naši politički protivnici da stvar rešavamo na ulici", navodi Nebojša Zelenović, nosilac liste "Šabac je naš".

Ostavke članova GIK-a 

Nove sednice dosadašnjeg saziva Gradske komisije neće ni biti, jer su, kako je potvrdio predsednik Budimir Pavlović, on i devet članova koji nisu podržavali stavove naprednjaka popodne podneli ostavke.

Reagovao je saopšenjem i SNS, optužujući Zelenovića za novonastalu političku situaciju.

Različite političke opcije, različito i tumačenje izbornih događaja. Za brojne građane stav isti – cirkus i bez vašara.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи