Mali: Predsedništvo jednoglasno prihvatilo predlog, u 20 sati Vučić saopštava ime mandatara

U sedištu SNS-a u Starom Merkatoru u Novom Beogradu završen je sastanak predsedništva te stranke. Prema ranijim najavama vrh stranke razgovarao je o formiranju nove vlade. Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić u 20 sati saopštiće ime mandatara nove Vlade Srbije. Član predsedništva SNS-a Siniša Mali rekao je da je predsedništvo jednoglasno prihvatilo predlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije.

Siniša Mali je posle sednice Predsedništva SNS rekao da je Vučić novom mandataru sugerisao da su rotacije među sadašnjim članovima vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica.

Kako je rekao, tema sednice su bili rezultati prethodne vlade i o tome šta je do sada urađeno, navodeći da nova vlada treba da bude još energičnija i bolja.

''Naglasak je na onome šta smo uradili po pitanju ekonomskog rasta, borbe protiv pandemije korona virusa, izgradnje bolnica... Naš prioritet za budućnost su još bilji rezultati u okviru ekonomije, više puteva, više pruga, veća vojna i zdravstvena moć'', rekao je Mali za Prvu TV, ističući da su to tri cilja - ekonomska, zravstvena i vojna moć.

Mali je rekao da će u narednih sedam dana biti održana nova sednica Predsedništva, kada će mandatar izneti viziju nove vlade i saopštiti konkretna imena.

"Izgradili smo stotine kilometara auto-puteva. Jedan od prioriteta nove Vlade i novog mandatara biće nastavak reformi u ekonomiji i sprovođenje Programa Srbija 2025., s obzirom na to da ne odustajemo od prosečne plate od 900 evra i penzije od 430", istakao je Mali. 

Jedna od tema je, kaže, bila i skupština SNS i podmlađivanje svih stranačkih organa.

Ime mandatara Vučić će saopštiti u 20 sati 

Sednica je zakazana za 17 sati, a Vučić je u sedište stranke u Novom Beogradu stigao oko 16.45.

U centrali naprednjaka bili su i premijerka Ana Brnabić, ministri u dosadašnjem sazivu vlade Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Nela Kuburović...

Takođe su došli i Maja Gojković, Marko Đurić, Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić, Irena Vujović...

Ispred centrale naprednjaka je veliki broj medijskih ekipa, ali niko od pristiglih funkcionera nije se pre početka sastanka obratio medijima.

Vučić će ime mandatara saopštiti u 20 časova u Palati Srbija.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво