Vučić: Nepuštanje Šarčevića na Kosovo znak slabosti Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.

"To je uvek znak slabosti kada nekome pokušavate da zabranite da uđe na neku teritoriju, zato što imate svoje partijske, političke probleme", rekao je Vučić na pitanje o odluci Prištine.

Dodaje da to govori o njima, ali je problem, ističe, to što kod njih politička nervoza stalno traje, stalno je nekome mnogo teško, postoje međusobni sukobi.

Ističe i da nisu time naštetili našim školama na Kosovu i Metohiji.

"Mi finansiramo naše škole na KiM, plaćamo visoke plate za naše nastavnike i nastavićemo to da radimo u budućosti", rekao je Vučić.

Vučić o spekulacijama portala o sastavu vlade

Govoreći o spekulacijama jednog portala o sastavu Vlade, predsednik Srbije navodi.

"Molim vas da objavite sastav vlade koju su tajkuni sastavili, a onda pogledajte za koji dan kad budete dobili sastav vlade da vidite, sve su pogodili, čestitam im na tome i želim im mnogo uspeha u tome", rekao je Vučić.

Ironično dodaje i da su ga verovatno prisluškivali pa su tako uspeli da pogode svakog ministra u narednoj vladi.

U priče ne ulazim, Gašić uživa moje najveće poverenje

Upitan o Bratislavu Gašiću predsednik Srbije je odgovorio da Gašić uživa njegovo ogromno poverenje i da radi državni posao na najodgovorniji način.

"Bratislav Gašić uživa moje najveće poverenje", rekao je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da neće da komentariše pisanje pojedinih medija da je, navodno, nekadašnja državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović napala direktora BIA Bratislava Gašića "nezadovoljna što je on kandidat za prvog čoveka MUP-a".

Odgovarajući na pitanje da li je to tačno, Vučić je odgovorio:

"Kako neko zna ko je za šta kandidat? A, da li je tačno ili nije, neću u te priče da ulazim. A, sitne i lične uvrede me ne zanimaju", poručio je Vučić.

Na novi peti oktobar pozivaju oni koji su ga obrukali

Na pitanje novinara da prokomentariše to što se nedeljnici bave Petim oktobrom i pozivanjem da se ponovo izađe na ulice, predsednik je rekao da mnogi žive u toj prošlosti i da pozivaju na novi "peti oktobar", jer veruju da bi nemiri mogli da ih vrate na vlasti.

Postoji, kaže, mnogi ljudi u Srbiji, mnogi političari i njihovi medijski poslenici, koji su svu političku aktivnosti zasnovali na prošlosti i koji i sada žive u devedesetim i dvehiljaditim godinama.

"I ceo život su posvetili tome da nekoga optuže za devedesete, ali problem je što sami nikad nisu izašli iz devedesetih. Iza svake izjave tih političara i naslovnih strana stoje oni oni koji su najviše obukrali Peti oktobar, koji su se najviše obogatili i sve opljačkali posle Petog oktobra", kaže Vučić.

Ističe da je bilo posle Petog oktobra i nekih stvari koje su bile dobre, a to je što je neposredno posle Petog oktobra zemlja mogla da se okrene i otvori prema svetu.

"Mogla je da ima drugačiju poziciju za nešto što nije iskorišćeno na valjan način, a ne za pljačku i otimačnu države i narodne imovine. I o tome posle govore oni koji su najviše pljačkali, misleći da će ih, možda, neki nemiri opet vratiti na vlast pošto ih narod neće vratiti", naveo je Vučić.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво