Brnabić: Ne znam ko će biti mandatar nove vlade

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas da joj nije poznato ko će biti mandatar za sastav nove vlade. Na 1.000-ti dan od ubistva Olivera Ivanovića navodi da se neće zaboraviti to ubistvo i da će se do pravde doći kad-tad. Ističe da nije bilo korupcije i sukoba interesa u vezi sa poslovima firme "Aseko" u kojoj radi njen brat i Kancelarije za IT i eUpravu.

Ana Brnabić je na pitanje da li bi uvela neke novine u vezi sa ministarstvima ako bi dobila mandat za sastav nove vlade, navela da ne bi bilo primereno da govori o nekim njenim idejama dok se ne zna ime mandatara.

"Ne znam ko će biti mandatar, ne bi bilo primereno da govorim o tome kakve bi bile moje ideje. To je potpuno irelevantno dok se ne zna ime mandatara", kazala je Brnabićeva.

Neće se zaboraviti ubistvo Olivera Ivanovića

Brnabićeva je navela da Prištini ne odgovara da se sazna istina o ubistvu Olivera Ivanovića jer bi u suprotnom oni već otkrili i nalogodavce i ubice.

Na pitanje da li je danas, 1.000 dana od ubistva Ivanovića, poznato nešto o tome šta se zapravo desilo, Brnabićeva je rekla da će se do pravde doći kad-tad i da se neće zaboraviti na to ubistvo.

Napominje da, nažalost, istraga mora da se vodi u Prištini i podseća da je Beograd tražio da učestvuje u njoj, što nije dozvoljeno, te da je apelovao i na Unkim i na Euleks da se ubistvo Ivanovića istraži, da se dođe do istine i da se počinioci kazne.

"Nažalost, iz Prištine imate samo muk o toj temi. Mi tu temu nećemo zaboraviti i nastavićemo da tražimo istinu i da tražimo ko su ubice i zbog čega je ubijen Oliver Ivanović. I ako to traje deset godina i ako traje 100 godina nećemo zaboraviti. Do pravde će se doći kad-tad", kazala je premijerka.

Brnabićeva je rekla da smatra da Prištini ne odgovara da se o tome sazna istina.

"Nije bilo korupcije i sukoba interesa u poslovima 'Aseka'"

Ističe da nije bilo korupcije i sukoba interesa u vezi sa poslovima firme "Aseko" u kojoj radi njen brat i Kancelarije za IT i eUpravu.

Brnabićeva je navela da niko ništa nije pokušao da sakrije i da je sve javno, a da mediji koji žele da insinuiraju da je neko pokušao nešto da namesti i ukrade svesno prećutkuju činjenice.

"Znam šta je istina, nije bilo sukoba interesa i korupcije", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara u Galerija-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.

Premijerka kaže da nije ušla u politiku da bi ostvarila neku materijalnu korist za sebe ili svoju porodicu već da bi uradila nešto dobro za Srbiju.

Povodom poslova "Aseka" i Kanclarije za IT rekla je da su to čisti poslovi, kao i da medijski navodi ne pokazuju činjenično stanje jer je sve što je plasirano u tim vestima laž.

Dodaje da firma u kojoj radi njen brat od kada je ona premijerka zabeležila rast prihoda od 18 odsto, što je kaže ispod proseka za tu industriju.

Navodi da je u tom slučaju Kancelarija za IT uradila posao koji može da bude za primer, jer je Kancelarija tražila i mišljenje Agencije za sprečavanje korupcije koja je uputila na Upravu za javne nabavke, a koja je rekla da u tom slučaju nije reč o sukobu interesa.

Kaže da je konsultovala i nevladin sektor odnosno organizaciju Transparentnost Srbija.

Povodom ugovora između te firme i Kancelarije za IT, Brnabić je rekla da je portla Nova.rs objavio taj dokument nazivajući ga eksluzivnim.

"Koji je to vic, taj ugovor je na sajtu i javan je", dodala je premijerka.

Kaže da o objektivnosti medija govori i način izveštavanja u kome se navodi da je ugovor između brata Ane Brnabić i Vlade Srbije, a ne ono što je činjenično stanje, a to je da je ugovor između firme, u kojoj je jedan od zaposlenih njen brat, i Kancelarija za IT.

Premijerka je navela da i određeni čanovi Saveta za borbu protiv korupcije insinuiraju korupciju i nečasne radnje kao u slučaju Andreja Vučića, za šta sami kažu da nemaju dokaze.

Poručila je da je u politiku ušla kao dobro situirana sa odličnom platom u privatnom sektoru i nekretninama od kojih je neke kupila na kredit, a neke nasledila.

Navela je da joj ništa materijalno nije bilo potrebno i da će nakon izlaska iz politike imati gde da se vrati i da bi za mesec dana u privatnom sektoru našla posao.

Na kraju je poručila da sve zavisi od toga kako ko pojedinu vest plasira i da li se oslanja na činjenice ili insinuacije.

 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво