Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade

Predsednik Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čaba i zahvalio joj što je, u toku svog trogodišnjeg diplomatskog rada u Beogradu, doprinela jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima, posebno na polju ekonomije.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čaba su konstatovali da se povećava priliv kanadskih investicija, jer na srpskom tržištu trenutno posluje više od 50 kanadskih kompanija.

Iako je najveći broj njih iz oblasti rudarstva i energetike, ambasadorka Čaba je istakla da je Srbija veoma dobra destinacija za ulaganja u različitim privrednim oblastima i da ju je kao takvu promovisala u Kanadi, pružajući kanadskim privrednicima više informacija o dobrim rezultatima srpske ekonomije, saopštilo je Predsedništvo.

Dvoje sagovornika su pozdravili stupanje na snagu Sporazuma o vazdušnom saobraćaju i izrazili nadu da će uskoro biti otvorena direktna vazdušna linija između Beograda i Toronta, koja bi doprinela unapređenju ekonomskih odnosa, kao i boljem upoznavanju i povezivanju građana Srbije i Kanade.

Oni su, tim povodom, istakli da je i srpska zajednica, koja živi na kanadskom tlu, važan most između Srbije i Kanade.

Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije.

Ambasadorka Čaba je istakla da su reforme koje Srbija preduzima s ciljem pridruživanja EU, takođe važne i za poboljšanje uslova za investiranje i poslovanje.

Izrazila je zahvalnost na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji kanadskih građana po izbijanju pandemije, kao i uvažavanje za način na koji su srpske vlasti uspešno odgovorile na izazove pandemije.

Vučić je ambasadorki Čaba poželeo mnogo uspeha u budućem privatnom i profesionalnom životu.