Deo DS-a izabrao Lečića za predsednika, Lutovac i rukovodstvo ne priznaju izbor

U Demokratskoj stranci su danas održani izbori koje je sproveo deo te stranke, i na kojima je za predsednika izabran Branislav Lečić, koji je bio i jedini kandidat. Rukovodstvo stranke na čelu sa Zoranom Lutovcem ne priznaje te izbore.

Bivši poslanik Demokratske stranke Balša Božović je objavio na Tviteru da se danas dogodio fizički upad u centralu te stranke, da su polomljene kutije i pocepani izborni listići, kao i da su fizički napadnute članice Izborne komisije na Starom gradu.

Kako je Tanjugu rečeno u delu DS-a, "grupa batinaša iz Šapca i Vojvodine" predvođena Draganom Rakić upala je u prostorije stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Potom, tabla sa nazivom Demokratska stranka uklonjena je ispred centrale te stranke u Nušićevoj ulici i promenjena je brava na vratima prostorija stranke.

Najavljena konferencija za novinare frakcije koja organizuje stranačke izbore pomerena je iz Nušićeve ulice u prostorije Opštinskog odbora DS-a na Zvezdari. Na konferenciji je rečeno da je Branislav Lečić izabran za predsednika. Rečeno je da su glasali članovi 105 opštinskih odbora i da je izlaznost bila 72,6 odsto.

"U Demokratskoj stranci se ne održavaju nikakvi izbori"

Sa druge strane, u saopštenju Informativne službe DS-a, tvrdi se da mala grupa bivših i sadašnjih funkcionera stranke pokušava da organizuje izbore kršeći Statut i služeći se nelegalnim i nelegitimnim metodama, zloupotrebljavajući pristup centrali u Nušićevoj ulici.

"Uz ovlašćenje predsednika Lutovca, zamenica predsednika Dragana Rakić, zajedno sa predstavnicima odbora iz cele Srbije, ušla je u prostorije u Nušićevoj i ponovila prisutnima da danas nema izbora u Demokratskoj stranci. Nekoliko članova Demokratske stranke i Balša Božović su posle sat vremena svojevoljno napustili prostorije, nakon čega je brava promenjena", navodi se u saopštenju.

Pojedinci pokušavaju da na silu preotmu Demokratsku stranku, dodaju u saopštenju i ističu da im je članstvo iz cele Srbije pokazalo da takvo ponašanje neće proći i da nemaju podršku članova i članica DS-a.

Poručuju da je Demokratska stranka "bila i ostala najtvrđi protivnik režima Srpske napredne stranke".

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво