Ambasadori Angole i Danske predali akreditivna pisma

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Angole i ambadadorke Danske.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da, kroz saradnju sa ambasadorom Alsinom duš Prezereš Izate Fransiškom da Konseisaom, doprinosi unapređenju odnosa Srbije i Angole.

Podsetio je podsetio da su diplomatski odnosi Beograda i Luande uspostavljeni pre četrdeset pet godina i da se obe zemlje poštuju i neguju tradicionalno prijateljstvo iz vremena nekadašnje Jugoslavije i članstva u Pokretu nesvrstanih, saopštila je pres-služba predsednika.

Vučić je naglasio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije jačanje saradnje sa Komisijom Afričke unije.

Zamolio je ambasadora da Konseisaoa da rukovodstvu Angole prenese zahvalnost za razumevanje za stavove Srbije, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje. On je dodao da će Srbija na isti način podržavati teritorijalni integritet i suverenitet Angole.

Ambasador da Konseisao je rekao da je jedan od prioriteta njegove diplomatske misije u Srbiji da poveća ekonomsku saradnju dveju zemalja i zainteresuje srpske investitore za ulaganja u Angoli.

Danska želi više svojih kompanija u Srbiji

Tokom predaje akreditivnih pisama ambasadorka Kraljevine Danske Suzan Šajn prenela je pozdrave danske kraljice Margarete Druge i istakla da je njen cilj da dovede više danskih kompanija na srpsko tržište.

Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je ambasadorki Šajn poželeo dobrodošlicu i uspeh njene diplomatske misije u Beogradu i rekao da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske.

"Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije", naveo je predsednik Vučić, prenela je Služba predsednika za saradnju sa medijima.

Vučić je tim povodom zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će za novu srpsku Vladu jedan od prioriteta da budu reforme sa ciljem ubrzanja evropskog puta.

Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su se saglasili da bi naš napredak ka EU, uz postojeće dobre ekonomske pokazatelje, doprineo većem interesovanju kompanija iz Danske da ulažu u Srbiji.

Predsednik Vučić je rekao da bi dolazak više danskih kompanija mnogo značio za srpsku ekonomiju, posebno za razvoj preduzetničkog duha i radne etike.

Predsednik Vučić i ambasadorka Šajn su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima, koje je nametnula pandemija koronavirusa, posebno za svetsku ekonomiju.

Akreditivna pisma Vučiću je predao i novi ambasador Izraela Jahel Vilan

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво