Lajčak: Razgovori nisu bili jednostavni, ali su korak napred

Specijalini predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, ocenio je da razgovori Beograda i Prištine na ekspertskom nivou nisu bili jednostavni, ali da predstavljaju korak napred ka normalizaciji odnosa.

Lajčak je sinoć, na svom Fejsbuk nalogu, posle razgovora napisao da su trajali nekoliko sati i da ni u kom slučaju nisu bili jednostavni.

"Ali (razgovori) su stvorili konstruktivan dijalog i doveli nas korak bliže konačnom cilju dijaloga Beograda i Prištine, a to je normalizacija odnosa Srbije i Kosova", napisao je Lajčak na Fejsbuku posle razgovora u Briselu.

Delegaciju Beograda na razgovorima na ekspertskom nivou predvodio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a Prištine Skender Hiseni.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je sinoć da su razgovori u Briselu bili teški i neprijatlni jer su predstavnici Beograda, kako je naveo, morali da se suoče sa tvrdnjama da nema problema interno-raseljenih i izbeglih lica i sa negiranjem navoda da na KiM postoji 18.000 uzurpiranih kuća i stanova.