Tepićeva iznela nove optužbe na račun "Telekoma", kompanija odgovara da ciljaju na njeno urušavanje

Potpredsednica Stranke Slobode i pravde Marinika Tepić ponovila je ispred "Telekoma Srbija" novinarima tvrdnje da, kako je rekla, "SNS uprava Telekoma" novcem građana plaća i kupuje medije u Srbiji. Kompanija odgovara da je reč o "nastavku prljave kampanje interesnog lobija u cilju urušavanja Telekoma Srbija".

Marinika Tepić je pokazala navodni ugovor u kojem se, prema njenim tvrdnjama, vidi da je ta kompanija firmama Igora Žeželja uplatila 38 miliona evra, i to 10 za kupovinu Kurira i još 28 miliona evra za proizvodnju drugih sadržaja.

Ona je ćutanje tužilaštva ovim povodom nazvala skandaloznim, i zapretila da će biti prinuđena da tuži i tužioce "za nečinjenje i saučesništvo".

"Ne samo zbog pljačke našeg novca nego zbog direktnog uticaja na medije", rekla je Tepićeva.

Navela je i da ugovor otkriva "misteriju" portala Mondo, koji je, tvrdi, poklonjen Žeželju.

Dodala je da zbog navodnih uticaja na medije, novinari, neće danas izveštavati o "njenom događaju".

Odgovarajući premijerki Ani Brnabić koja je danas pozvala tužilaštvo da reaguje, kako je navela, na laži i otužbe Tepićeve, rekla je da jedva čeka da tužilaštvo reaguje.

Telekom: Nastavak prljave kampanje interesnog lobija

Kompanija "Telekom Srbija" u saopštenju odgovara da "poslovno interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom nastavlja brutalnu kampanju urušavanja domaće kompanije, Telekom Srbija".

Smatraju da je cilj takvih napada sprečavanje uspona Telekoma Srbija, koji, kako ističu, sada već bez ikakve sumnje utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost "Junajted grupe".

Kompanije u saopštenju napominje da "Telekom Srbija" nikada nije krio svoju poslovnu saradnju sa jednim od vodećih digitalnih sistema u regionu, na čelu sa "Wireless Media", a opravdanost ove saradnje su, naglašavaju, pored svih upravljačkih instanci Telekoma Srbija, potvrdile i dve renomirane svetske revizorsko-konsultantske kuće.

"Oduvek su sva poslovna dokumenta i svi ugovori Telekoma Srbija dostupni svim nadležnim organima, uključujući i Tužilaštvo, ali ne i našoj direktnoj konkurenciji i njihovom poslovno interesnom lobiju, koji koristi sva sredstva da uništi našu kompaniju, uključujući i industrijsku špijunažu", ističe se u saopštenju.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи