Aleksić traži odgovore o "Telekomu", iz te kompanije tvrde da su meta negativne kampanje

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da još nema odgovora na krivičnu prijavu koju je podneo zbog, kako tvrdi, zloupotreba u "Telekomu". Ta kompanija je saopštila da je meta negativne kamanje čiji je cilj sprečavanje njenog uspona.

Miroslav Aleksić je, na konferenciji za novinare ispred zgrade RTS-a, rekao da je pre 10 dana podneo krivičnu prijavu zbog zloupotreba u "Telekomu Srbija" koje se tiču pre svega akvizicije manjih operatera od strane te kompanije, za šta je utrošeno više od pola milijarde evra.

Kako je dodao, neke od tih kompanija vrede 10 ili 20 puta manje nego što je za njih plaćeno, i zato se građanima i medijima duguje odgovor na ta pitanja, a odgovora nema.

Aleksić je naveo da je rukovodstvo "Telekoma" optužilo njega i još neke kolege da zastupaju interese drugih stranih kompanija. Poručio je da on zastupa isključivo interese Srbije, građana i javnih preduzeća.

"Ne zanima me nijedna druga firma, samo javni novac, javni resursi koji su u vlasništvu građana Srbije", rekao je Aleksić i dodao da ne želi na politikantni način da govori o toj temi, već činjenično i argumentovano.

Istakao je da je konferenciju zakazao ispred RTS-a, zato što veruje da bi javni servis trebalo da se pozabavi tom temom.

Telekom: Cilj sprečavanje uspona kompanije 

Oglasio se i "Telekom Srbija" saopštenjem za javnost navodeći da se vodi svakodnevna negativna medijsko-politička kampanja protiv tog preduzeća, koju sprovodi poslovno-interesni lobi na čelu sa Draganom Đilasom i Draganom Šolakom.

"Cilj takvih napada je sprečavanje uspona Telekoma Srbija, koji očigledno utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe. nNapadaju se isključivo poslovni potezi Telekoma Srbija koji jačaju kompaniju i njenu poziciju na tržištu, a to su kupovina kablovskih operatora, ulaganje u medijski sadržaj i izgradnja optičke infrastrukture", piše u saopštenju.

Kaže se da su prvo u fokusu bile akvizicije kablovskih operatora.

"A kada je celokupna javnost shvatila da je kupovina kablovskih operatora ispravan i isključivo tržišni poslovni potez, bez izvinjenja su se preorijentisali na napade na naša ulaganja u medijske sadržaje namenjene našim korisnicima", navodi "Telekom".

Kaže se da je bilo koji dokument te kompanije dostupan svakoj nadležnij instituciji.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво