Sava Janjić: Obustavljanje radova ohrabrujući gest kosovske vlade

Iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava Janjić poručio je da je obustavljanje radova na magistrali Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira ohrabrujući gest kosovske vlade i lokalnih vlasti u Dečanima.

"Ohrabrujući gest vlade i opštine, koji ukazuje da je moguće da se izgradnja ovog puta radi zaobilaznicom oko manastirske zone, u skladu sa ranijom odlukom kosovske vlade iz 2014. godine", ocenio je Janjić u objavi na Tviter nalogu.

Iz Eparhije raško-prizrenske ranije su upozorili da su zbog prolaska velikog broja teških građevinskih vozila prilikom izgradnje puta, moguća statička oštećenja na samoj crkvi iz 14. veka i manastirskim objektima, prenosi Kosovo onlajn.

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti i gradonačelnik Dečana Baškim Ramusaj, saglasili su se u današnjem razgovoru da se radovi na putu Dečani-Plav obustave, saopšteno je iz Hotijevog kabineta.

U saopštenju iz Hotiejvog kabineta se dodaje se da su se saglasili i da se za pronalaženje rešenja mora razgovarati sa svima koji su uključeni u taj problem.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">