Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga

Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.

"U roku od 12 meseci očekujemo sporazum sa obostranim priznanjem ili će ceo ovaj proces da propadne. Sve na međunarodnoj sceni govori o trenutku koji Kosovo i Srbija moraju da ugrabe kako bi napredovali. Svako odugovlačenje je neuspeh", rekao je Hiseni prištinskoj TV "Klan".

"Ne znam da li je Srbija to razumela, ali ako namerava da se integriše u EU, trebalo bi", rekao je koordinator kosovske vlade. 

Kaže da je na političkoj sceni na Kosovu neophodno jedinstvo da bi se postigao sporazum sa Beogradom, i da se ne protivi tome da se Demokratska partija pridruži aktuelnoj koaliciji.

Pozvao je i pokret Samoopredeljenje da imenuje zvaničnika za dijalog.

"Dijalog sa Srbijom ne može da se nastavi bez parlamentarne većine. Postoji akutna potreba za što širim političkim konsenzusom. Moramo da izađemo jednim glasom u Briselu, verujem i u Vašingtonu", rekao je Hiseni.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво