Vučić sa ambasadorima Danske i Palestine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Danske Andersa Kristijana Hougora. Vučić je u odvojenom susretu primio i ambasadora Palestine Muhameda Nabhana.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Danske Andersa Kristijana Haugora, saopšteno je iz Predsedništva.

Dodaje se da je predsednik Vučić zahvalio ambasadoru Haugoru na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja, podsetivši da je za vreme mandata ambasadora Haugora Srbiju, posle dugog niza godina, posetio šef diplomatije Danske.

Dvojica sagovornika su, kako se navodi, izrazili nadu da će napredak ka EU, uz dobra ekonomska kretanja u Srbiji, doprineti većem interesovanju investitora iz Danske i tamošnjih kompanija.

Predsednik Vučić i ambasador Haugor su, dodaje se u saopštenju, razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija koronavirusa, posebno za ekonomiju.  

Vučić sa palestinskim ambasadorom 

Saopšteno je da je predsednik Aleksandar Vučić primio i palestinskog ambasadora Muhameda Nabhana, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja. 

Ambasador Nabhan je predsedniku Vučiću, kako se navodi, preneo pozdrave predsednika Abasa i šefa diplomatije Al-Malkija, kao i njihove čestitke za uspeh na nedavnim izborima.

Ističe se da je Vučić uzvratio pozdrave i izrazio očekivanje da predsednik Abas poseti Srbiju, naglasivši nepromenjen stav Srbije prema prijateljskom palestinskom narodu, rekavši da tradicionalna prijateljstva uvek zaslužuju poštovanje.

Dvojica sagovornika su, kako se navodi, izrazili nadu da će svet, uz međunarodnu solidarnost, savladati pandemiju kovida 19, kako bi se svi vratili ispunjavanju planova za budućnost, a Srbija i Palestina da nastave korake za formiranje Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao potpisane sporazume i pomogao da se iskoriste postojeći potencijali za sveobuhvatnu saradnju.

U saopštenju se navodi da je predsednik Vučić zahvalio za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i obavestio ambasadora Nabhana o toku dijaloga Beograda i Prištine.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво