Završena prva runda razgovora eksperata Beograda i Prištine

Prva runda razgovora Beograda i Prištine na nivou eksperta završena je danas u Briselu. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da ekspertska delegacija Beograda sutra nastavlja razgovore sa EU posrednicima. Kosovski koordinator za dijalog Skender Hiseni izjavio je da su se složili u određenim elementima.

Tehnički razgovori delegacija Beograda i Prištine počeli su i završili se bilateralnim sastancima s posredicima Evropske unije u dijalogu o normalizaciji odnosa.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da ekspertska delegacija Beograda sutra nastavlja razgovore sa EU posrednicima.

Đurić je rekao da predstavnici Prištine odbijaju pregovore o ekonomskoj saradnji i zato neće prisustvovati sutrašnjem sastanku o toj temi.

"Mi ćemo doći i razgovarati sa Evropskom komisijom o finansijskoj pomoći našem regionu", izjavio je Đurić za Tanjug.

Delegacija Beograda na čelu sa Markom Đurićem je nakon razgovora na ekspertskom nivou sa predstavnicima Prištine i EU otišla u srpsku pravoslanu crkvu u Briselu "Sveti Sava", gde su na godišnjicu masakra u Starom Grackom odali poštu ubijenim srpskim žeteocima.

Prema rečima Đurića, delegacija Beograda danas je u Briselu tokom tehničkih razgovora o nestalima i raseljenima sa KiM zatražila kažnjavanje zločinaca iz OVK i podsetila da "niko nikada nije odgovarao" za zločin u selu Staro Gracko kod Lipljana, ali ni za mnoge druge terorističke napade na Srbe na KiM.

Tokom popodneva održan je i zajednički sastanaka sve tri strane.

Razgovorima je prisustvovao specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, koji je ocenio da je u pitanju "nastavak političke diskusije na nivou eksperata".

Hiseni: Složili smo se u određenim elementima

Kosovski koordinator za dijalog Skender Hiseni izjavio je, nakon sastanka sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem u Briselu, da su se složili u određenim elementima, javlja Koha, prenosi Kosovo onlajn.

Hiseni je istakao da ne očekuje da će taj proces biti lak, ali da će imati pravu dinamiku, naglašavajući da se ne može razvlačiti "u nedogled".

Prema njegovim rečima, neće biti dogovora o određenim tačkama, ako ne bude sveobuhvatnog sporazuma.

Dodao je da će trebati određeno vreme da se "pozabave" određenim elementima, odnosno poglavljima sveobuhvatnog sporazuma.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи