Vučić počeo konsultacije o formiranju Vlade Srbije

Konsultacije za formiranje Vlade Srbije počele su sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima izborne liste "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina".

Predstavnici albanskih partija su govorili o nameri da se Albanci što više integrišu u institucije države Srbije, kao i o neophodnosti ekonomskog napretka, kako juga Srbije tako i cele države.

Predsednik je sa pažnjom saslušao sve njihove primedbe na funkcionisanje države i istakao da smo spremni da na različite načine pomognemo razvoju juga Srbije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Naglasio je da će predstavnike albanskih partija u narednih 14 dana obavestiti o daljem toku formiranja Vlade.

Kamberi je, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem o formiranju nove Vlade Srbije, rekao da je lista "Albanske demokratske alternative - Ujedinjena dolina" predala svoje zahteve koji se tiču najpre integracije Albanaca u državne institucije i dodao da od ispunjenja tih zahteva zavisi da li će učestvovati u budućoj vladi. 

Vučić će se narednih dana sastati i sa predstavnicima ostalih stranaka i lista koje su obezbedile mandate na izborima - predstavnicima SVM-a, SPS-a, SPAS-a, Stranke pravde i pomirenja i SNS-a.