Dačić zahvalio Indoneziji na humanitarnoj pomoći Srbiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu ministra pravde i ljudskih prava Indonezije Jasona Laolija i zahvalio na humanitarnoj pomoći te zemlje namenjenoj suočavanju sa posledicama širenja kovida-19.

Ivica Dačić je posebno zahvalio na paketu medicinske opreme koju je ministar Laoli uručio Srbiji, u ime Vlade Republike Indonezije.

Istakao je da je zajednička solidarnost zemalja važan i neophodan preduslov u prevazilaženju posledica ove globalne zdravstvene situacije.

U razgovoru dvojice ministara istaknuto je da su odnosi Srbije i Indonezije, koji su uspostavljeni pre 66 godina, tradicionalno prijateljski i da dijalog na visokom nivou doprinosi njihovom daljem učvršćivanju.

Dačić je izrazio očekivanje da ćemo u narednom periodu postići još bolje rezultate, posebno u oblasti ekonomske, parlamentarne, obrazovne, naučno-kulturne i sportske saradnje.

Prvi potpredsednik Vlade je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom razumevanja Srbije i Indonezije o ključnim pitanjima za dve zemlje.

Posebno je istakao zahvalnost Indoneziji na principijelnom i nedvosmislenom stavu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, kao i na kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga na visokom nivou, u kom smislu je Dačić izrazio nadu da će ministar spoljnih poslova Indonezije u narednom periodu posetiti Srbiju.

Ministar Laoli je zahvalio ministru Dačiću na prijemu, potvrdivši interes Indonezije za dalje jačanje tradicionalno prijateljskih odnosa sa Srbijom.

Izrazio je uverenje da će njegova poseta doprineti da bilateralni odnosi Srbije i Indonezije u narednom periodu budu podignuti na još viši nivo, pri čemu je posebno istakao važnost jačanja ekonomske saradnje, kao i redovnog političkog dijaloga.

Zahvalio je na odličnoj saradnji u multilateralnoj oblasti, a posebno na podršci Srbije kandidaturi Indonezije za nestalnog člana SB UN 2019-2020. godine. Još jednom je potvrdio principijelnu poziciju Indonezije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво