SZS: Prihvaćena inicijativa za formiranje šireg opozicionog fronta

Savez za Srbiju je saopštio da je na sastanku ujedinjene srpske opozicije u bojkotu prihvaćena inicijativa SZS-a o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta od svih koji su bojkotovali izbore na svim nivoima.

SZS navodi da se nakon, "lažnih izbora došlo u krajnje nedemokratsko stanje da opozicije nema niti na jednom parlamentarnom nivou, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog."

Izražena je zabrinutost "zbog alarmantnog stanja u vezi sa novim talasom zaraze koji se širi Srbijom zbog neodgovornog ponašanja vlasti i lažiranja broja novozaraženih i umrlih zarad nasilnog sprovođenja izbora", piše u saopštenju Saveza za Srbiju.

Kada bi bilo odgovornosti prema opštem dobru, smatraju u SZS-u, hitno bi došlo do formiranja prelazne, tehničke Vlade stručnjaka koja bi zaustavila nagomilane opasnosti po zdravlje građana i dalje urušavanje ekonomije.

Savez za Srbiju poručuje da bi ta vlada trebalo da obnovi rad nezavisnih državnih institucija i formira novi Krizni stručni štab jer je, kako ocenjuju, sadašnji izgubio svaki kredibilitet i poverenje građana.

"Ovo je jedini način da se prevaziđe postojeća politička kriza i pripreme zaista slobodni i pošteni izbori, jer poslednji lažni izbori na svim nivoima moraju biti poništeni", saoštio je SZS, koji napominje da je to potvrdio i Upravni sud na osnovu prigovora učesnika na izborima.