Grenel: EU inicijativu o vizama motivisala SAD

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je da je "dobrodošla vest" da se pitanje vizne libaralizacije za Prištinu stavi na dnevni red tokom nemačkog predsedavanja EU.

Grenel je na svom tviter nalogu napisao da je to dobra vest "čak i za samo neke ciljane poslovne industrije.

"Konačno. Usredsređenost SAD na ekonomsku normalizaciju motivisala je akcije Evropljana. I drago nam je što preuzimaju vođstvo", napisao je Grenel.

Grenel je reagovao na informaciju da su 32 člana parlamenta Evropske unije potpisali pismo upućeno nemačkoj kancelarki Angeli Merklel i ministru unutrašnjih poslova Horstu Zehoferu, tražeći od njih da pitanje liberalizacije viza za Kosovo stave na dnevni red Saveta EU tokom nemačkog predsedavanja.

U tom pismu, koje takođe potpisuje izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon, poslanici Evropskog parlamenta zahtevaju da se reši pitanje liberalizacije viznog režima za Kosovo, uz ocenu da je prošlo dve godine od kada je Kosovo ispunilo sve standarde koje je postavila EU.

Pitanje liberalizacije viznog režima izazvalo je raspravu na tviteru između izvestioca EU za Kosovo Viole fon Kramon i specijalnog izaslanika predsednika Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela.

Grenel je tada napisao da bi Viola fon Kramon trebalo da se koncentriše na liberalizaciju viznog režima, umesto da kritikuje "sve što Trampova administracija čini da pomogne normalizaciji ekonomija Beograda i Prištine".

Fon Kramonova je tada predložila Grenelu da se po tom pitanju obrati francuskom predsedniku Emanuelu Makronu.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво