Demokrate odvojeno u Beogradu i Šapcu

Deo članova Demokratske stranke koji su danas održali sednicu u Beogradu ovlastio je zamenika predsednika DS-a Dragoslava Šumarca, predsednicu Organizacionog odbora Vidu Ognjenović i potpredsednicu DS-a Aleksandru Jerkov da u što kraćem roku obave razgovore sa Nebojšom Zelenovićem i Borisom Tadićem o ujedinjenju.

Kako se navodi u saopštenju koje je medijima uputio sekretarijat DS-a, oni su ovlašćeni da potpišu ugovor o ujedinjenju koji mora predviđati model pristupanja Demokratskoj stranci članova Socijaldemokratske stranke i Zajedno za Srbiju.

Dodaje se da je na sednici članovima pročitano pismo koje je evropska poslanica Tanja Fajon uputila Vidi Ognjenović u kojem je izrazila podršku ujedinjenju svih proevropskih i demokratskih stranaka.

U saopštenju se navodi da je sednici prisustvovalo 147 članova, a da je 50 verifikovanih članova učestvovalo u radu preko aplikacije zum.

Deo članstva koji je organizovao skup u Beogradu tvrdi da je to bila sednica Glavnog odbora.

Lutovac: Ne mogu postojati dva glavna odbora 

Međutim, predsednik DS-a Zoran Lutovac danas je prisustvao sednici Glavnog odbora u Šapcu.

Navodi da ne mogu postojati dva glavna odbora i da je skup održan u Beogradu protivan Statutu DS-a.

"Danas je u Šapcu održan nastavak započete sednice, a odmah potom i nova sednica Glavnog odbora Demokratske stranke. Sednicama je prisustvovalo i verifikovalo se 196 od ukupno 367 članova Glavnog odbora Demokratske stranke", saopštio je DS.

U Šapcu je, kako se dodaje, jednoglasno usvojen predlog za razrešenje sekretara Demokratske stranke Gorana Jaića, za novog sekretara izabran je diplomirani pravnik Dušan Dinčić, a potpredsednica Dragana Rakić izabrana je za zamenicu predsednika.

"Raspravljalo se i o žalbama članova Statutarne komisije čije je članstvo u Demokratskoj stranci suspendovano na godinu dana i Glavni odbor je potvrdio ovu odluku. Na dnevnom redu našli su se i predlozi za smenu nekoliko članova Izvršnog odbora, koje je Glavni odbor i izglasao, sa izuzetkom Bogdana Tatića koji će nastaviti da obavlja svoju funkciju", navodi se u saopštenju.

Predsednik DS-a je, kao se navodi, pokrenuo postupak isključenja iz stranke Balše Božovića, Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaića. 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара