Hoti: Poseta Briselu ne zamenjuje sastanak u Vašingtonu

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je da je da poseta Briselu u četvrtak ne zamenjuje sastanak u Vašingtonu zakazan za 27. jun.

Hoti je kosovskom parlamentu naveo da će vrlo brzo biti jasno da li će dijalog biti uspešan ili ne, ističući da je cilj posete Briselu vizna liberalizacija, prenosi Kosovo onlajn.

"Naša poseta Briselu u četvrtak ne zamenjuje sastanak u Vašingtonu. Cilj naše posete je zahtev za viznu liberalizaciju u najvišim institucijama EU", rekao je Hoti.

Kako je naglasio, dijalog se vodi radi međusobnog priznavanja.

"Imamo jasnu platformu za dijalog. Dijalog za međusobno priznavanje, sve ostalo je dnevna politika. Biće potpuno transparentan proces do njegovog okončanja. Samo kroz proces dijaloga došli smo tu gde jesmo", rekao je premijer privremenih institiucija u Prištini.

Hoti je dodao da odustajanje od zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama važi samo do 27. juna, kako bi se videlo da li ima napretka u procesu dijaloga.

"Ili će se postići dobar sporazum u skladu s ustavom, ili neće biti sporazuma. Ovo mogu da vam kažem i onda (ako ne bude napretka) možemo nastaviti i dalje nametanje mera i održavanje statusa kvo sa svim problemima koje smo do sada imali. Nemamo drugog izbora. Ne možemo kroz Moskvu u članstvo u Ujedinjenim nacijama, nego je to moguće jedino preko Brisela i Vašingtona, nema drugog načina", zaključio je Hoti.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије