Vjosa Osmani razrešena sa vodećih pozicija u DSK

Predsednica kosovske skupštine Vjosa Osmani i zvanično više nije potpredsednik ni član predsedništva Demokratskog saveza Kosova, stranke koja upravlja kosovskom vladom, nakon što je u parlamentu oborena vlada Aljbina Kurtija.

Osmanijeva je sa vodećih funkcija u DSK-u razrešena na predlog predsednika stranke Ise Mustafe, a nakon serije neslaganja oko razrešenja vlade Aljbina Kurtija, ukidanja takse na srpske proizvode i obnavljanja dijaloga sa Beogradom.

Demokratski savez Kosova potvrdio je da razrešio Vjosu Osmani sa mesta potpredsednika stranke. Prema objavi DSK-a, Osmanijeva je otpuštena sa 70 glasova za, 16 se izjasnilo protiv, dok je devet članova Generalnog saveta stranke bilo uzdržano.

Većina od 99 članova saveta glasalo je za predlog da Avdulah Hoti bude potpredsednik, od kojih se 92 izjasnilo za.

Vjosa Osmani nezavisno od razrešenja ostaje predsednica skupštine.

Vjosa Osmani bila je najpopularniji političar u DSK i na izborima održanim prošle godine dobila je najviše glasova od svih kandidata te partije za poslanike.

Takođe, bila je i kandidat stranke za premijera.

Jedinstvo Demokratskog saveza Kosova sada je pod znakom pitanja pošto je nekoliko značajnih članova stranke pre glasanja stalo na stranu Osmanijeve. 

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије