Dačić: Zahvalnost Ekvadoru za principijelnu podršku po pitanju KiM

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa šefom diplomatije Ekvadora Hose Valensijom i zahvalio na principijelnoj poziciji te zemlje po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

U razgovoru je naglašena opredeljenost dveju zemalja za poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava, navodi se u saopštenju MSP-a.

Obostrano je potvrđena spremnost za dalje jačanje političkog dijaloga razmenom poseta na visokom nivou i uspostavljanjem redovnog dijaloga između dva ministarstva, nakon normalizacije prilika u obe zemlje.

Podvučena je spremnost za unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno na ekonomskom planu.

Ministar Dačić je informisao ministra Valensiju o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji izazvanom virusom kovid-19 i koracima usmerenim na postepenu normalizaciju stanja i ukidanje restriktivnih mera.

Srpski šef diplomatije je izrazio solidarnost sa narodom i Vladom Ekvadora povodom situacije u toj zemlji kao i saučešće zbog izgubljenih ljudskih života, uz nadu da će situacija uskoro biti uspešno prevladana.

Ministar Ivica Dačić je podsetio na otvoren poziv za posetu ministra Valensije Srbiji, uz očekivanje da će poseta biti realizovana čim se za to steknu uslovi.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара