Đurić: Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade.

"Uveren sam da će u pokrajinskoj vladi Srpska lista dati iskren doprinos normalizaciji prilika na Kosovu i Metohiji i da će raditi na unapređenju međunacionalnih odnosa", naveo je Marko Đurić u saopštenju.

Naglasio je da će Srpska lista, rukovođena srpskim državnim i nacionalnim interesima, i nadalje biti pouzdan branilac i simbol prisustva srpske države u južnoj pokrajini.

"Svaki pokušaj obespravljivanja srpskog naroda i napada na njegove najvitalnije interese biće propraćen odgovarajućom reakcijom Srpske liste. Želim mnogo sreće, nepokolebljivosti i hrabrosti predstavnicima Srpske liste u privremenim pokrajinskim institucijama", poručio je Đurić.

Poslanici u kosovskoj skupštini izglasali su novu vladu. Srpska lista ima dva mesta. Goran Rakić iz Srpske liste obavljaće dužnost potpredsednika i ministra za lokalnu samoupravu, a Dalibor Jevtić iz Srpske liste predložen je da i dalje obavlja dužnost ministra za zajednice i povratak.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво