Đurić: Tači može da sanja kako će pripojiti Tahiti ili Jamajku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da autonomna pokrajina Kosovo i Metohija i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće deo iste države - Republike Srbije. Hašim Tači može da sanja i tome kako će samoproglašenom Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Marko Đurić je rekao da umesto što sanja velikoalbanske snove, Tači bi trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju, jer vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Tačiju, međutim, možemo da obećamo da, kada Kosovo i Metohija i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji Kosova i Metohije za kojima ne postoje poternice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije", rekao je Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Đurić navodi kako je odlično što Hašim Tači još jednom podseća ceo svet na pravo lice svoje politike.