Vučić obišao radove na obnovi Zdravstvenog centra u Prokuplju

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je u Prokuplju radove na rekonstrukciji Zdravstvenog centra u tom gradu, na kojem tri decenije ništa nije rađeno. Po izgradnji zdravstvenih objekata najbolje se vidi kako se Srbija promenila, poručio je predsednik.

U novom centru nalaziće se Dom zdravlja i bolnica, biće opremljen najsavremenijim aparatima, a sobe urađene po najvišim standardima.

"Ovo nisu male popravke, šminkanje... Ulažemo više od 35 miliona evra, samo gradnja objekta koštaće oko 27 miliona evra. Nikada u Toplicu nije toliko ulagano", rekao je Vučić.

Kako je istakao, država je ulagala u zdravstvo i pre pandemije koronavirusa, jer je to važno za građane i deo je životnog standarda.

"Kao što sam ponosan na svaki auto-put, most, ponosan sam i na sve bolnice", rekao je Vučić.

On je ukazao da će uskoro početi radovi na zdravstvenim ustanovama u Pirotu, Kikindi, Leskovcu, Vranju, Aranđelovcu, Loznici, Vrbasu, Smedervskoj Palanci, Gornjem Milanovcu... i svi ti gradovi imaće "veličanstvene bonice i zdravstvene centre".

"Bolinca u Prokuplju će izgledati bolje i vredeti više i od KBC Zemun, Zvezdara... 'Dr Dragiša Mišović' će biti ispre i KCS, naravno. Ova lepotica i ostale bolnice ostaju našim gradovima", rekao je Vučić.

Ukazao je da je problem da kada god pita šta koliko košta, jer uvek dobije kao odgovor samo koliko košta jedan deo, a ne ukupno.

"Kada pitam koliko ova bolnica košta ukupno, kažu preko tri milijarde, onda izračunate da vam treba između 20 i 27 miliona evra, pa, tada kažu 'to je bez opreme', pa morate još da dodate sedam miliona evra. Onda mora još novca da se pronađe. To su užasno skupe stvari. Znam da nas mnogo košta bolnica u Aranđelovcu, Loznici, Leskovcu. Te pare ne mogu da se uzmu iz ćupa. Mora da bude dosta viška novca da možete da izdvajate za bolnice", podvukao je Vučić.

Istakao da će ova bolnica, pored najboljih 'zidova' imati i fantastične intenzivne jedinice, sve potrebne sprave, tako da građani Prokuplja više neće morati u Beograd ili Niš, već će u svojoj bolnici moći da se pregledaju žene da li imaju rak dojke i slično.

"Time ćemo da produžimo život ljudi ovde i da brinemo o zdravlju naše dece", ukazao je Vučić. 

Sa predsednikom radove su obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Kancelarije za javna ulagnja Marko Blagojević i predstavnici lokalne samouprave.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво