Štrajk poslanika ispred Skupštine – jedan odustao, ostalo ih troje

Na stepeništu Doma Narodne Skupštine, juče su iz različitih razloga, stupilo u štrajk glađu četvoro poslanika vlasti i opozicije. Danas nezadovoljan što su ga, kako kaže, populariniji koji su krenuli njegovim putem, gurnuli u drugi plan, prvi koji je stupio u štrajk, Miladin Ševarlić, od štrajka je odustao.

Jedan od četvoro narodnih poslanika koji su juče započeli štrajk glađu na stepeništu Skupštine Srbije, Miladin Ševarlić odlučio je da privremeno prekine štrajk.

"Od ovoga trenutka pa nadalje prekidam štrajk glađu zbog toga što je ovo jedinstven slučaj da kao idejni tvorac, onaj ko je smislio i prijavio to, praktično sam medijski bio ugušen zbog popularnosti, skupštinske većine s jedne strane i pokreta Dveri s druge strane", rekao je samostalni poslanik Miladin Ševarlić.

Lider Dveri Boško Obradović noć je proveo u zgradi parlamenta. Navodi da je štrajk glađu za njega "malo stroži post" i da će svakog dana do ponoći biti na stepeništu Skupštine. Traži da Ustavni sud poništi izborni proces.

"Moj predlog je da izbori 21. juna budu odloženi, za najmanje šest meseci, da dođe prelazna tehnička vlada koja bi garantovala slobodne izbore i da svi i mi koji smo u bojkotu na te izbore izađemo i neka bolji pobedi", poručio je Obradović.

Poslanici SNS-a ponavljaju zahtev tužilaštvu da reaguje na to što je ispred parlamenta napadnut poslanik Marijan Rističević.

"Mi samo apelujemo na Tužilaštvo radi svoj posao i da za pravosudne organe svi građani budu jednaki. Niko ni od državnih i pravosudnih organa nema pravo da bude slep i gluv na činjenicu da se pojedinačni koriste fašističkim metodama za obračun sa svojim političkim neistomišljenicima", rekao je Aleksandar Martinović.

Predsednica Skupštine pre podne je obišla poslanike koji protestuju na ulazu parlamenta. Za štrajk Boška Obradović kaže da je neobičan. Komentariše kesu koja mu je dostavljena.

"Nisam ja ta koja će da oceni da li je Obradović imao još nešto u kesi i da li je prekršio, kako je rekao, ‘malo jači post'. To je, po mom mišljenju, neumesan termin da štrajk glađu poredi sa postom", kaže predsednica Parlamenta Maja Gojković.

Predsednica Parlamenta kaže da je zabrinuta za zdravlje štrajkača, a istu poruku poslale su i njihove stranačke kolege, poslanici i ministri koji su ih posetili na stepeništu Skupštine.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво