Obradović: Izbori od juče protivustavni, svaki dan do ponoći biću na stepeništu

Lider Dveri Boško Obradović je na konferenciji za novinare na stepeništu Narodne skupštine rekao da borba za odlaganje izbora nije gotova i da oni i te kako mogu biti odloženi.

Boško Obradović je rekao da je štrajk glađu za njega "malo stroži post" i da će ga primenjivati 24 sata dnevno.

"Svaki dan ću do ponoći biti na stepeništu Skupštine, a nakon ponoći idem u kancelariju za poslanike gde ću se odmoriti i onda odmah ujutru doći na stepenište ispred Doma Narodne skupštine", rekao je Obradović medijima.

Rekao je i da će svaki dan u 11 imati konferenciju za novinare, a, ako bude potrebno, poslanik dr Dragan Vesović će davati informacije o njegovom zdravstvenom stanju, koje je trenutno dobro.

"Izbori su protivustavni" 

Njegova poruka, kaže, ostaje ista: traži da se izbori odlože jer su protivustavni.

"Oni su nedemokratski, nema uslova za njihovo održavanje, oni su i zdravstveno nebezbedni jer se održavaju u vreme pandemije, a od juče i protivustavni. Donošenjem dva zakona kojim se menjaju izborna pravila krši se Ustav", rekao je Obradović najavivši da će ispitati da li je Ustavni sud u samoizolaciji ili se vratio dužnosti i zatim podneti zahtev za prekid izbornih radnji do ocene ustavnosti zakona koji su izmenili izborno zakonodavstvo.

Navodi da nema ultimatume, već samo "hrišćanski i demokratski" predlog za drugu stranu, da sednu za pregovarački sto i vide kako da se reši kriza.

"Moj predlog je da izbori budu odloženi za najmanje šest meseci, da dođe tehnička vlada koja garantuje slobodne i poštene izbore i da svi mi onda izađemo na izbore i da bolji pobedi. Ako je Vučić toliko uveren da ima podršku, imaće je i za šest meseci, a ako hoće na silu i nedemokratski da održi diktaturu izborima 21. juna, čeka ga nezadovoljstvo, bunt i neposlušnost svih građana Srbije", poručio je Obradović.

Poziva ostatak opozicije da se koncentriše na ono što se dogodilo juče u Skupštini i danas u RIK-u. "Siguran sam da aktivnom kampanjom bojkota možemo da izdejstvujemo prekid izbora", rekao je Obradović.

"Borba za odlaganje izbora nije gotova i oni i te kako mogu biti odloženi", zaključio je lider Dveri.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се