Obradović: Izražavao sam protest bukom

Narodni poslanik Boško Obradović je, nakon što je udaljen iz skupštinske sale tokom zasedanja, rekao novinarima u holu parlamenta da je u salu ušao kako bi izrazio protest "bukom protiv diktature".

Predsednica parlamenta je zbog toga što je Obradović prekinuo zasedanje proglasila pauzu od 15 minuta, a Obradović je kazao da ako mogu građani svakog dana u 20.05 da se pobune sa svojih terasa, onda može i on, u sali Skupštine.

"Ovo je bila moja obaveza kao narodnog poslanika da im pokažem zube i da im pokažem da to što oni rade nije normalno i da svi treba da se pobunimo, svako na svom radnom mestu treba da digne glas protiv nenormalne vlasti", kazao je Obradović.

Upitan zašto to nije uradio u sali sa svog mesta poslanika tako što bi se javio za reč i sve to rekao, Obradović kaže da bi mu isključili mikrofon.

Ponovio je stav da se vanredno stanje ukida da bi se sproveli izbori.

"Sve što je poenta priče u vezi sa pandemijom je u direktnoj vezi sa izborima, pandemijska kriva je išla onako kako je bio izborni interes vladajuće stranke. Nema osnova za izbore, ni zdravstvenih, ni demokratskih", kazao je Obradović.